KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Novi kreveci za bebe, ako su proizvedeni od strane poznatih kompanija za bebi opremu, sigurno poseduju i određene sertifikate i trebalo bi da su testirani po raznim bezbednosnim aspektima, pa se prilikom kupovine raspitajte i o tome.

Ono što možete sami da proverite je stabilnost kreveta i razmak na ogradici. Naime, krevetac za bebe mora da bude čvrst i da, ako se oslonite na njega ili ga protresete, sve ostane na svom mestu. Kako se ne bi dogodilo da beba provuče svoju glavicu kroz ogradu, razmak ne ogradici ne bi smeo da bude veći od 6-7 santimetara.

Negde do svoje treće godine beba će zaista mnogo vremena da provede u krevecu, pa bezbednost i udobnost treba da stavite iznad svega, a naročito iznad izgleda i toga da li vam se krevet dopada ili ne dopada.

Dušek i udobnost

Druga važna stvar kod izbora kreveca je njegova udobnost, odnosno udobnost dušeka. Čak i ako kupujete ili dobijate na korišćenje polovnu konstrukciju kreveta za bebe, bilo bi poželjno da ipak kupite novi dušek. Najbolji su dušeci od memorijske pene, ali su oni dosta skuplji.

Za bilo koju vrstu dušeka da se odlučite, on treba da bude čvrst, a ako je polovan i ima udubljenje na sredini, okrenite ga na drugu stranu.

Dušek po dimenzijama mora tačno da odgovara krevecu i nemojte kupovati dušek koji će biti mnogo uži ili kraći, jer to ostavlja  prazan prostor sa strane i predstavlja potencijalnu opasnost za vašu bebu.

Prenosivi krevetac za bebe

U slučaju da ćete sa bebom putovati i boraviti van svog doma, najbolje rešenje bi bio prenosivi krevetac za bebe. Njega možete lako da sklopite i transportujete, a da ujedno i bebi omogućite siguran i udoban ležaj van svoje kuće.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.