KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Plastične igračke za bebe


Među plastične igračke namenjene bebama najpre spadaju zvečke svih oblika. Zvečke su i više od prvih bebinih igračaka, jer pružaju mogućnost najnižem uzrastu za razvijanje krupnih pokreta, za čvrsto držanje predmeta, stezanja i pokretanja ruku, kao i pronalaženja veza između pokreta i zvuka, koji su naročito značajni za razvoj intelignecije i sticanje logičkog zaključivanja. Plastične igračke poput zvečki najpopularnije su u vidu ključeva na privesku – popularnih već dugi niz godina – zatim, različitih životinja, poput slona, lava, kornjače, majmuna, klovna i tako dalje. Zvečke raznih boja i oblika pomažu i razaznavanje boja i jačaju vid, te pomažu razumevanje reči i razlikovanje formi (na primer, navedenih pripadnika životinjskog carstva). Plastične igračke savremenog dizajna predstavljaju zvečke u obliku telefona, fiksnog ili mobilnog, kao i volana, što je mališanima posebno interesantno jer ih mogu koristiti za igru na više načina. Sa druge strane, plastične igračke u formi vozića pomoći će razvoj pokreta, puzanje i oslanjanje na noge prilikom učenja hodanja, dok će muzičke plastične igračke razvijati ljubav prema muzici i reprodukovanju zvuka – pogotovo one, poput klavira, namenjene prvom bebinom sviranju instrumenta, što izuzetno pomaže emocionalni i razvoj inteligencije. Kao posebno zabavne, izdvajamo one namenjene kupanju, u formi patkica ili ribica, koje će svakodnevno brčkanje u kadici učiniti posebno zanimljivim.


Plastične igračke interaktivnog/edukativnog tipa


Pored zvečki, za nešto stariji uzrast bebe – odnosno, od trenutka kada počne da sedi – namenjene su plastične igračke edukativnog tipa, poput kocki koje treba složiti ili postaviti u odgovarajuće okvire. Na taj način, postiže se učenje kroz igru, snalaženje u prostoru, koordinacija finijih pokreta i pronalaženja veza sopstvenih pokreta sa predmetima. Tu su, takođe, veoma interesantne plastične igračke-setovi u formi dvorca ili kućice, koji igru čine zanimljivijom, te se učenje i sticanje novih veština ovim putem i ne opaža. Malo starijem uzrastu namenjene su plastični setovi u vidu kuhinje, izuzetno popularni i interesantni i devojčicama i dečacima, koji se mogu naći u ulozi kuvara. Plastične igračke ovog tipa pomažu razvoju finijih pokreta, jer su detalji od kojih su rađene nešto sitniji te zahtevaju i bolju koordinaciju pokreta.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.