KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Prilikom kupovine bebi odeće posebno mesto zauzimaju čarapice. Sam izbor čarapica je jako zabavan, posebno ako su namenjene prvoj bebi. Roditelji se trude da prilikom izbora, sva odeća, a posebno čarapice budu slatke i neodoljive. I pored toga što će se pri ruci naći veliki broj čarapa, koje su rodbina i prijatelji namenili bebi, ipak će vam biti najdraže one prve koje ste vi namenili svom mališanu.

Čarape su jako važne za bebe i obično predstavljaju zanimljiv modni detalj. Međutim, one imaju važnu ulogu za normalan rast i razvoj bebinog stopala, ali imaju i funkciju održavanja toplote stopala, posebno u zimskom periodu. Takođe, da ne zaboravimo, čarapice su predmet igre beba starijih od tri meseca, jer u ovom periodu bebe ih skidaju kako bi izbliza videle nožice. Tom prilikom u usta stavljaju i čarapice ali i svoje nožne prstiće. Tokom ove igre beba rasteže donji deo kičme i učvršćuje trbušne mišiće.

Prilikom kupovine čarapa za bebe treba voditi računa o veličini, podjednako kao i prilikom kupovine dečije obuće. Jer čarapice, poput obuće, treba da odgovaraju bebinom stopalu i ne treba da budu tesne ili prevelike. U prvom slučaju, prstići će biti savijeni, a na bebinim nogama ćete videti tragove stezanja lastiša, što je znak da ih više ne oblačite svojoj bebi. Kada su prevelike, onda će lako spadati i neće obavljati svoju zaštitnu funkciju. Važno je kupiti kvalitetne čarape u kojima će bebina noga prijatno da se oseća. Potrebno je da upijaju znoj, jer će u suprotnom bebina noga biti mokra, što stvara opasnost, kako od prehlade tako i od iritacije.

Bebi sokne

Bebi sokne su napravljene od prijatnih i mekanih materijala, a unutrašnjost je isključivo od pamuka. Pogodne su za zimski period, jer su tople. Namenjene su bebama koje ne hodaju, jer su materijali mekani i ne daju dovoljnu stabilnost bebinom stopalu prilikom hoda. Kako bi bile što prijatnije bebinim nogicama, biran je materijal koji nije toliko otporan na habanje prilikom hodanja.

Bebi sokne se prave od prirodnih materijala koji omogućavaju nesmetan rad stopala, a koža može normalno da diše. Mekani materijali omogućavaju da se stopalo polako prilagođava podlozi, što je važan preduslov za prohodavanje bebe. Takođe, bebi sokne štite bebino stopalo u kontaktu sa podlogom prilikom pravljenja prvih koraka, a neklizajuća tabanica od proklizavanja.

Bebi sokne gotovo uvek sadrže neke zanimljive detalje koji su bebi posebno interesantni. Na vrhovima se obično nalaze plišane životinjice koje privlače dečiju pažnju i podstiču da se dete igra sa njima. Često bebi sokne imaju i zvečkice koje ih čine još zanimljivijim. Sve to podstiče normalan psihomotorni razvoj bebe.

Da i bebi čarape doživljavaju evoluciju, potvrđuje i najnoviji izum bežičnih bebi čarapa koje prate broj otkucaja srca i disanje bebe dok spava.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.