KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Čim to bude moguće, bebu treba hraniti za stolom. Kako se telo bebe razvija, tako i potreba za raznovrsnijom hranom postaje veća, pa je vreme da počne da se koristi dečiji pribor za jelo.

Dečiji pribor za jelo mora da bude napravljen tako da beba ne može da se povredi.

 

Kašičice za bebe

 

Kašičice za bebe mogu da budu napravljene od različitih materijala. U početku, preporučljive su silikonske kašičice, koje su mekane i fleksibilne, pa će beba bez ikakvih posledica da ih grize i umiruje desni u periodu kada počnu da niču zubići.

Kod malo zrelijih mališana može da se pređe i na plastične kašičice. Poželjno je da u bebi priboru za jelo imate i kašičice sa nešto dužom drškom, kako biste lakše dosegli dno teglica i dubokih posuda.

 

Posude u dečijem priboru za jelo

 

Mališani bi trebalo da imaju i svoje posude za hranu. Uz pribor za jelo praktične su činije sa poklopčićima, koje mogu da sačuvaju hranu toplom i da vam se nađu ako ćete bebu hraniti van kuće. Dno činije može biti napravljeno od materijala koji ne klizaju, pa tako izbegavate prevrtanje posude i prosipanje hrane. Posude mogu da imaju i odvojene pregrade za različitu hranu.

Neke od posuda možete stavljati i u mikrotalasnu peć, što je jedan od načina za sterilizaciju.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.