KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Uz ovo, nosiljke za bebe su popularne i zbog svoje praktične strane. Reč je o tome da uz pomoć njih uvek imate slobodne ruke, bez obzira na to što nosite bebu. Druga prednost nosiljki za bebe je ta što sa svojom bebom možete šetati bilo gde, pa čak i tamo gde iz ovog ili onog razloga ne možete da prođete sa kolicima za bebe.

Kada je potrebno kupiti i poneti nešto, ući u gradski prevoz, popeti se negde i otvarati vrata, praktična strana nosiljke za bebe dolazi do punog izražaja.

Nosiljke za bebe su deo bebi opreme koji neće zauzimati mnogo mesta u vašem domu, a koji će vam itekako koristiti.

Uz pomoć nosiljke za bebe do sigurnog upoznavanja sa svetom

Kada je beba u nosiljci, oseća bliskost i toplinu onoga ko je nosi, tako da susreti sa nepoznatim ljudima i odlazak u nepoznato okruženje ne predstavljaju veliki problem. Tokom prvih meseci beba se u nosiljku postavlja tako da licem bude okrenuta ka osobi koja je nosi, a kasnije, negde oko petog ili šestog meseca života, počinje pravo upoznavanje sa svetom, jer tada bebu možete okrenuti prema napred.

Kako pravilno koristiti nosiljku

Važno je da bebu u nosiljku postavljate tako da bude okrenuta prema vama, jer se u suprotnom položaju bebine nogice ispravljaju, što se ne preporučije tokom prvih meseci života. Bebe tokom prva tri meseca takođe još uvek ne mogu lepo da drže glavicu, pa u tom periodu morate koristiti samo nosiljke koje imaju potporu za glavu, kako ne bi slučajno padala unazad.

Tek kada beba bude mogla samostalno da sedi možete je okrenuti licem ka napred, sve do tad treba da bude okrenuta licem ka osobi koja je nosi.

Uvek pažljivo pročitajte uputstvo proizvođača, a naročito obratite pažnju do kog uzrasta možete koristiti nosiljku. Pre nego što počnete aktivno da je koristite, dobro uvežbajte pravilno rukovanje njom, odnosno postavljanje bebe u nosiljku i stezanje kaiševa.

Prilikom kupovine izaberite model koji će odgovarati i vama i vašem partneru, kako biste oboje mogli da je koristite. To će biti divno druženje sa vašom bebom, ali i dobar čas rekreacije za vas.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.