KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Varalice se do sada pokazala kao najbolje sredstvo za tešenje novorođenčadi.

Kada se beba, iz bilo kog razloga uznemiri, kao najbolje sredstvo za smirenje pokazale su se upravo varalice. Uz sve ovo, praksa je pokazala i jaku povezanost između korišćenja varalice i smanjenja sindroma iznenadne smrti odojčeta. Iako čak ni lakrima nije potpuno jasno kako varalice utiču na rešavanje problema, statistika je potpuno jasna.

Ono što bi trebalo napomenuti je da roditelji ne bi trebalo da se oslanjaju na varalice uvek kada se beba unervozi ili zaplače. Nepravilna i prečesta upotreba varalice može da izazove i probleme sa zubićima i razvojem usne duplje kod bebe.

Prilikom kupovine razne opreme za najmlađe roditelji vole da je sve što šarenije, ili da su boje svetle i vedre. Međutim, često se dešava da ne obraćaju pažnju na detalje koji bi mogli da dovedu do povređivanja mališana.

Čemu služi lančić za varalicu?

Traka oko vrata može da ugrozi bebin život, zato nikada ne vezujte cuclu oko bebinog vrata. Postoji specijalni lančić za varalicu na koji je čvrsto zakačena varalica, a koji ne idu blizu vrata, već su to mekani silikonski prstenovi koji se sa jedne strane zakače za varalicu, a drugim delom za bebinu odeću, poput štipaljke - beba može da koristi lančić za varalicu samo dok je pod budnim nadzorom odraslih.

Lančić za varalice - materijal

Lančić za varalicu napravljen od drvenih ili plastičnih šarenih perlica može da uzrokuje povrede jer beba može da zaglavi prstiće u lančiću. Osim toga, s obzirom na to da je lančić za varalicu zbog svog izgleda veoma zanimljiv mališanima, oni mogu da se igraju sa njim i da ga lako polome. Na taj način sitne perle postaju lako dostupne i dete ih može progutati.

Zbog toga najbolje je kupovati lančić za varalicu od plastike ili silikona, koji ne može da povredi Vašu bebu. Jedinstvena štipaljka kojom se lančić za varalicu kači za odeću sigurna je i jednostavna je za upotrebu. Mali lančić za varalicu ne dozvoljava da ona padne na pod i isprlja se, što znači da je ne morate stalno prati, a i uvek ćete znati gde je.

U prodavnicama dečije opreme možete pronaći veliki izbor modela kada je u pitanju lančić za varalicu. Na tržištu ih je dosta, različitih oblika, materijala, boje, kvaliteta i dezena, pa je najbolje isprobati nekoliko kako biste pronašli onaj lančić za varalicu koji je najbezbedniji za Vašu bebu. A kada dete malo poraste može i samo da bira lančić za varalicu.

Dezeni lančića

Proizvođači su bili maštoviti i domišljati kada se radi o dezenima i bojama za lančić za varalicu. Tako za Vašu bebu možete odabrati plav ili roze lančić za varalicu, zavisno od pola deteta. A tu su i oni sa likovima iz crtanih filmova i omiljenih dečijih junaka poput Miki Mausa, Hello Kitty, zatim lančić za varalicu u obliku nilskog konja, cvetića, i mnogih drugih oblika.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.