KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Edukativni setovi za male istraživače


Veoma popularne i u svetu i u našoj zemlji, drvene igračke u vidu edukativnih setova detetu pomažu u učenju i sticanju novih veština. Učenje kroz igru je najzabavnije, a na taj način se i najlakše pamte nove informacije. Za najmlađe su edukativni setovi tako dizajnirani da podstiču logičko zaključivanje i sticanje znanja o različitim oblicima. Stoga drvene igračke za decu od godinu i nešto više dana podrazumevaju set od table i pločica koje treba postaviti u odgovarajuće okvire. Za one malo starije, tu su drvene igračke edukativnog tipa koje povezuju prethodno opisano postavljanje u odgovarajući okvir sa brojevima od 1 do 9. Na taj način, mališani se uče kako brojanju i različitim oblicima predmeta, tako i nizovima brojki. Drvene igračke u vidu edukativnih setova najkorisnije su od svih vrsta igračaka.


Muzičke drvene igračke


Dete uzrasta od godinu i više dana još uvek stiče osnovna znanja o okolnom svetu, čemu u izuzetnoj meri mogu doprineti muzičke drvene igračke. Uz njih, mališani se uče različitim tonovima, njihovoj visini, jačini i boji, te reprodukovanju muzike na sopstveni način. Muzičke drvene igračke su odlične za razvoj koordinacije pokreta, sticanje najbazičnijih muzičkih znanja, otkrivanje novih tonova i muzike uopšte, te navikavanja na muziku kao važan segment celokupnog psihičkog razvoja, od emocionalnog do razvoja inteligencije.


Table za pisanje


Podjednako interesantne i najmlađima i onim malo starijima, table za pisanje spadaju među drvene igračke sa najdužom tradicijom i, istovremeno, najvećom korisnošću za dečiji razvoj. Prvenstveno, table omogućavaju bolju koordinaciju pokreta, te uče držanju olovke, pisanju i crtanju. Deca koja se što ranije nauče ovim veštinama razvijaju inteligenciju, te su stoga drvene igračke ovog tipa veoma važne za njihov dalji razvoj. Obične crne table namenjene su pisanju i crtanju kredama, dok se savremene verzije tabli oslanjaju na finije veštine i pisanje i crtanje flomasterima. Ove drvene igračke dobijaju se u paketu sa slovima i brojevima sa magnetima koji se postavljaju na tablu i koji su veoma korisni za učenje brojeva i slova, čitanje i pisanje i najjednostavnije računske operacije.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.