KAKO IZABRATI...

Tokom prvih nedelja izbegavaju i se i sva druga sredstva za kupanje osim tople vode i vate. Kada se beba stabilizuje i postane malo otpornija, u upotrebu se uvode kozmetička sredstva prilikom kupanja. Prvih nedelja beba se kupa dva do tri puta nedeljno, nikako češće, a samo kupanje bi trebalo da bude kratko (oko pet minuta). Ono što jeste potrebno raditi svaki dan je brisanje pelenske regije i ispod pazuha, ispod brade, iza ušiju i slično. Najpraktičnije je ovo raditi neposredno pre spavanja.

Kad nega preraste u igru

Kasnije ovaj proces postaje sve opušteniji i radosniji, kako za bebu, tako i za roditelje. Nakon nekoliko nedelja kupanje može da bude i duže, uz upotrebu odgovarajućih nežnih kupki, koje neće iritirati bebinu kožu. Tad se kupanje produžava na desetak minuta i sa bebom se treba igrati, jer će se tako opustiti i zavoleti vodu.

Uvek birajte odgovarajuću kozmetiku, koja je dermatološki testirana i blaga prema bebinoj koži. Nakon kupanja za bebinu kosicu možete koristi nežnu četku, koja je dobra i za skidanje eventualnih naslaga na potiljku.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.