KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Mama nikada ne može da bude neprestano uz svog mališana, pa je nekada potrebno da ga ostavi na kratko. Ogradica je jedina varijanta da se u tih nekoliko minuta kada nije uz svoju bebu mama oseća spokojno, jer zna da ništa loše ne može da se desi.

Ogradica za bebe je idealno mesto za igru. Naime, ona ima bezbednu i ravnu površinu, a za razliku od poda, ne postoji opasnost da se beba na bilo koji način udari, povredi ili dođe u kontakt sa nekim vrućim ili opasnim predmetom.

Kako koristiti ogradicu za bebe

Mnogi roditelji se žale da dete ne reaguje blagonaklono kada je spuste u ogradicu. Ipak, ogradica će biti više nego korisna ako se pridržavamo nekih saveta stručnjaka. Pre svega, u nju ne ostavljajte samo dete, već obavezno i neke od bebinih omiljenih igračaka. Već time taj prostor će biti tretiran kao mesto za igru i zabavu, a ne kao izolovano mesto na kom će se dete osećati samo i nazaštićeno.

Drugo, uvek održavajte glasovni kontakt sa detetom dok je u ogradici. Pevušite mu ili govorite nešto, kako bi ono moglo da zna da ste blizu i da je sve u redu.

Na kraju, preporuka stručnjaka je da se ogradica ne koristi u dugim vremenskim intervalima. Okvirno, izbegavajte da duže od pola sata neprekidno u toku dana ostavljate svog mališana u ogradici. Kada je reč o učestalosti, dva do tri puta dnevno će biti sasvim dovoljno da i vi obavite neke poslove ili jednostavno predahnete i da se vaša beba lepo i radosno poigra u svom ušuškanom prostoru za igru i zabavu.

Razvoj deteta

Stručnjaci kažu da će se dete najbolje razvijati ako se samo kreće ravnom površinom. Ono treba samostalno da puzi, da pokušava da se ispravi i da tako spoznaje svoje mogućnosti i razvija svoje mišiće. Zato nije preporučljivo da se detetu ograničava ta sloboda i mogućnost, čak i onda kada ste vi zauzeti nekim poslom.

Ogradica pouzdanih proizvođača je napravljena od bezbednih materijala i testirana je na više načina. Čak i ako se dete pridržava za nju u pokušaju da ustane, ne postoji mogućnost od prevrtanja.

A vaša beba će boraveći u ogradici postajati sve opuštenija i samostalnija bez mame.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.