KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Nehodajuća obuća, pre svega, predstavlja modni detalj kome roditelji pribegavaju već pri izlasku bebe iz porodilišta. Kasnije, prilikom šetnje kolicima, ovaj detalj je jako uočljiv jer poznanici prilikom pozdrava sa bebom, obavezno je bar dodirnu po nožicama. Naravno, nehodajuće cipelice su obavezan deo odevne kombinacije beba na raznim proslavama, kada roditelji nastoje da doteraju, kako svoj tako i bebin outfit. Na raspolaganju su razne vrste baletanki i sandalica, koje će se savršeno uklopiti uz neku haljinicu, kao i modernih cipelica, koje će  lepo ići uz pantalone i košulju.

Nehodajuća dečija obuća je i deo zabave kojoj bebe često pribegavaju, zato što zabavni materijali privlače dečiju pažnju i podstiču dete da ih dohvati i istraži. Reč je o obući sa aplikacijama različitih životinja i crtanih likova, koja bebi postaje neprestani izvor zabave. Pored toga, sa ovom obućom bebi dolaze prirodni pokreti koji su jako važni za dalji razvoj. Različite boje, kontrasti i šare, privlače i zadržavaju bebin pogled. Ako su to neke cipele ili patike koje imaju pertle, beba će uživati u nastojanju da ih odveže. Posebno su zanimljive pamučne ili plišane patofnice, nalik čarapicama, koje mogu imati, kako sličice raznih crtanih junaka tako i zvečkice, koje veoma brzo bebi postaju jako zanimljive.

Sa aspekta normalnog razvoja deteta, važno je da nehodajuća obuća ni na koji način ne ugrožava normalan rast i razvoj stopala u ovom, može se slobodno reći, najosetljivijem periodu. Zato je važno da ova obuća bude napravljena od prijatnih materijala i da bude komotna, slobodno i malo veća. Prijatni i mekani materijali omogućavaju da se stopalo brže i lakše prilagodi podlozi, a svaki bebin pokušaj jača mišiće i formira svodove koji su jako bitni za pravilan i normalan hod na početku. Uz to, ova obuća pridržava članak i fiksira skočni zglob, a ujedno predstavljaju pogodnu priliku da se beba od najranijih dana privikne na obuću. Đon treba da bude takav da ne dozvoli proklizavanje na klizavim površinama, a uz to treba da bude mekan i savitljiv.

Nehodajuća obuća je pogodna tokom cele godine jer zimi greje bebino stopalo, a leti upija znoj. Prirodni materijali od koga je napravljena ova obuća, dozvoljavaju koži da normalno diše tako da sprečavaju naglo pregrejavanje ili hlađenje prilikom promene temperature. Posebno su prijatne pamučne ili plišane patofnice, poznate kao poofnice, jer su izrađene od prijatnih i mekanih materiala, koji ih čine toplim, mekanim i udobnim komadom obuće.

Takođe, nehodajuća obuća štiti mekano bebino stopalo prilikom pravljenja prvih koraka. Kako su napravljene od mekanog materijala ne ometaju bebino puzanje.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.