Tako mnogo nepoznatog je pred vama. Krećete na putovanje roditeljstva. Biće to vaše najlepše i najvažnije putovanje u životu. 

 

Mamina torba za porodilište čeka bebin znak

Pripremićete torbu za porodilište na vreme, jer bebe dolaze ponekad neplanirano. Pored stvari koje su vama potrebne, svakako ćete poneti kompletić za vašu bebu, pelene, kapicu, rukavice, bodi ili benkicu i Originalnu Pavlovićevu mast, podrazumeva se.

 

I vaš život više nikada neće biti isti

Za izlazak iz porodilišta pripremićete ili nosiljku ili auto sedište 0 – 13 kg. Za šta god da se odlučite, tu smo da vam pomognemo oko izbora. Nestrpljivi se da sa vašom bebom napustite porodilište i uputite se u dom koji ste uredili sa toliko ljubavi. I to je onaj nepogrešivi osećaj da ste na početku jednog novog puta punog briga i radosti.

 

U snu se najbolje raste

Menda dečija radnja u ponudi ima sjajne kolevke koje se lako nameste uz vaš krevet i beba je tik pored vas. Tu su i prenosivi kreveci, kao i kreveci od drveta moderno dizajnirani. Izbor je vaš, a svakako ćete uz odgovarajući dušek, pronaći i odgovarajuću posteljinu. Da bi snovi vaše bebe bili mirni, njoj je najvažnije da oseća vašu blizinu, a samim tim i sigurnost. To je primarna potreba svake bebe

 

Prve šetnje, zimi – leti, ne možeš im odoleti

Deca vole šetnju po svakom vremenu. Ako su ušuškana i ako im je toplo, ni jedno vreme nije problem. Odabir kolica nije lak, a naš izbor je velik i raznovrstan. U ponudi su sistemi 3u1, kao i kolica sa višepoložajnim naslonom za bebu od prvog dana. Da li ćete se odlučiti za modularne sisteme ili standardna kolica, na vama je. Vodite računa o težini kolica spram vaših mogućnosti da ih ponesete ili prenesete u šetnji, o njihovoj veličini kada su sklopljena spram gepeka vaših kola, o veličini spram lifta koji možda koristite. Sve te „sitnice“ su važne, kako biste izabrali kolica najbolja za bebu i vas.

 

I bebe se modiraju

Bebe brzo rastu, a kada se sa bebom vratite iz porodilišta, svakako očekujte i poklone bližnjih. Bebe do trećeg meseca mogu da udvostruče svoju kilažu, a do godinu dana i da utrostruče. Potrebno vam je par bodića, donjih delova, dva kompletića ili dve zekice, kapice, čarapice i pelene. Ukoliko je jesen ili zima, dobro će vam doći i prigodni skafander, nehodajuća obuća i naravno topao pokrivač ili zimska vreća. Podjednako je korisna i vreća za spavanje za laku noć i miran san. Danas je garderoba za bebe od mekih i zdravih materijala, prilagođenog dizajna i nežnih boja. A svaka beba je šta god da joj obučete neodoljiva.

 

Majčino mleko najbolje je za vašu bebu i to nije priča

Naučnici su otkrili da majčino mleko ima više od 300 sastojaka. Reč je o najdragocenijoj i najzdravijoj tečnosti za vašu bebu. Poređenja radi adaptirana formula ima nešto više od 30 sastojaka. Imamo flašice za vodu i druge tečnosti, ali i za majčino mleko ukoliko je mama odsutna, tu je ručna pumpica. Onda na scenu stupa tata, sa sjajnim programom Nature Sense, brenda NUK. Različite veličine i dizajn flašica omogućiće vam da se prilagodite svakom trenutku u danu. Varalice često zadovoljavaju nenutritivne potrebe bebe za sisanjem. One tako razvijaju svoju vilicu i umiruju se.

 

Da kupanje bude uživanje

Bebe vole vodu, ako ih lagano pripremite i ušuškate prilikom kupanja tako da ne osete prevelik prostor oko sebe. Imajte na umu da su u vodi bile devet meseci i da su u maminom stomaku osećale ograničenja u prostoru. Ako se osete sigurno tokom kupanja, sigurno će uživati. Kadica, kupko, kao i podloga za presvlačenje ili pult biće vam od velike pomoći. Čuvajte svoja leđa i pokušajte da organizujete da i vi uživate u kupanju vaše bebe.

 

Igra je jedini posao vaše bebe

Birajte najbolje za vašu bebu od prvog dana. Roditelji su najpotrebnija „igračka“ svojoj bebi. Ona će želeti da istražuje vaše ruke, kosu, lice. Većinu vremena u prvim mesecima bebe provode spavajući i tražeći vašu blizinu. Posle vas, koju god igračku da birate, potrudite se da bude potrebna za njen dalji razvoj. Bebine šake polako će se otvarati i u tome dobra igračka (mekana lopta ili obla zvečka) biće od pomoći. Gimnastika za bebu danas se smatra veoma važnom, kako bi beba neki deo dana provodila na podu i razvijala svoju motoriku. To je najprirodniji način njenog motoričkog razvoja, kroz koji beba uči da se okreće sa leđa na stomak i obrnuto, da zauzme položaj sedenja, a kasnije i položaj za puzanje.

 

"Bebu nosiš u sebi devet meseci, u naručju tri godine, a u svom srcu do kraja života." Meri Mejson

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.