KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Nema sumnje da je svaki minut proveden u prirodi sa vašom bebom izuzetno dragocen. Trudite se da ih bude što više, a da bi bili u potpunosti prijatni postarajte se da izaberte kolica za bebe kakva će vam najviše odgovarati.

 

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine kolica za bebe

Kada birate kolica za bebe vodite računa o tome gde ćete se kretati i gde ćete ih čuvati. Svaki model ima neku prednost u odnosu na drugi, ali i neki nedostatak. Zato je najbitnije balansirati. Tako na primer, kolica sa gumenim točkovima omogućavaju daleko udobniju vožnju nego kolica za bebe sa plastičnim točkovima. Takođe, veći točkovi garantuju daleko bezbolnije prelaske preko nervanina na putu. S obzirom na to da su trotoari često u lošem stanju, ovo nije zanemarljiva stavka. Ali, s druge strane, kolica sa velikim gumenim točkovima su teža od onih sa malim plastičnim točkovima. Ako živite na četvtom spratu i nemate lift niti mesto u prizemlju gde biste mogli da ostavite kolica, onda je najpametnija odluka kupiti neka lakša kolica, jer ćete morati svakodnevno da ih nosite i to sa bebom unutra, kao i sa svime što ste poneli u šetnju.

Veličina kolica za bebe treba da se uporedi i sa dimenzijama prtljažnika vašeg automobila, kako biste mogli da organizujete odlaske u parkove i prirodu.

 

Rasklapanje kolica

Pre kupovine kolica za bebe obavezno isprobajte kako se rasklapaju i sklapaju. Uverite se da mehanizam dobro funkcioniše, to jeste da je potpuno ispravan. Pored toga, proverite da li postoje slična kolica sa jednostavnijim mehanizmom za sklapanje i rasklapanje. Na kraju, pokušajte i da ih sklopite jednom rukom, jer ćete u praksi često biti primorani da to izvedete.

Kolica za bebe koja se ne sklapaju po „kišobran“ sistemu imaju jednu ručku za guranje, što vam omogućava da ih precizno upravljate jednom rukom.

 

Položaji i sigurnost

U prvih nekoliko meseci beba mora da leži na ravnoj podlozi. Zato su vam tada potrebna kolica za bebe kod kojih naslon može da se spusti u horizontalni položaj. Kasnije će biti potrebno da postepeno podižete naslon, kako beba raste i uči da sedi. Neka kolica za bebe mogu da se podese na tri različita položaja (ležeći, polusedeći i sedeći) dok je kod drugih moguće postaviti naslon u pet različitih nivoa. Ako kolica kupujete kasnije, onda nema potrebe da gledate da li ova opcija postoji.

Kada je reč o sigurnosti, kolica za bebe su opremljena  pojasevima, koji će čuvati vašu bebu od eventualnog ispadanja. Savremena kolica imaju sigurnosne pojaseve koji obezbeđuju bebu u čak pet tačaka.

 

Dizajn kolica za bebe

Nemojte dozvoliti da izgled kolica za bebe bude jedino što će vas interesovati prilikom kupovine, ali nema razloga ni da ga zanemarite. Ako nameravate da kolica koristite i za drugo dete, izaberite neku neutralnu boju, to jest boju koja nije ni „muška“ ni „ženska“. Proverite i od kog su materijala navlake, da li se skidaju i da li mogu da se peru.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.