KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

380,00 RSD
340,00 RSD

Cucle za bebe, dakle, smeju da se daju već i novorođenčetu.  Pritom je, međutim, važno da obavezno odaberete odgovarajući model i odgovarajuću veličinu. Prilikom uvođenja cucle bebu treba pustiti da sama odluči kada i koliko dugo je želi.

Koliko dugo dete sme da koristi cuclu?

Da bi se izbegao rizik od lošeg formiranja zuba, zubari savetuju da se sa odvikavanjem od cucle počne najkasnije prilikom polaska deteta u obdanište.

Mnogi zubari preporučuju čak i ranije odvikavanje, već od prve godien života, da ne bi došlo do pogrešnog formiranja zuba i nastanka govornih mana. Za mnoge roditelje to, međutim, nije izvodljivo, jer im cucla pino pomaže kad dete treba smiriti. U svakom slučaju, treba paziti da dete od dve godine cuclu koristi samo još povremeno, recimo kada treba da zaspi.

Kako koristiti cucle za bebe

Nemojte žuriti

Lekari preporučuju da, ukoliko dojite bebu, sa upotrebom cucle sačekate bar tridesetak dana, što je period potreban za "uhodavanje" i navikavanje novorođenčeta na novi način ishrane. Sindrom iznenedne smrti odojčeta je ređi u prvih mesec dana života, pa s obzirom na to i nema potrebe za uvođenjem cucle.

U slučaju da beba ne sisa, onda joj možete ponuditi cucle odmah. Ono što je kako bitno je da ne koristite cucle za bebe kao zamenu za hranjenje.Takođe, nemojte ih umakati u šećer ili slatkiše nikad.

Kvalitetne cucle za bebe

Ni za jednog proizvođača ili model ne možemo da kažemo da je najbolji, odnosno najkvalitetniji. Ali ipak je uputno odlučiti se za neke poznatije brendove, koji posluju dugi niz godina. Ovo je, zapravo, najbolji garant njihovog kvaliteta. Kada biramo stvari za bebe, bezbednost je jedna od glavnih karakteristika koja nas interesuje. Zato je poželjno izbegavati cucle sumnjivog porekla, a naročito one koje već na prvi pogled ne ulivaju poverenje svojim izgledom.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.