KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

26.040,00 RSD
18.230,00 RSD
26.040,00 RSD
18.230,00 RSD

Kako beba raste, kolica ćemo sve češće i češće koristiti. Ubacivaćemo ih često u prtžljažnik automobila i nositi sa sobom na prva bebina duža putovanja. Upravo zbog toga je jako važno da se odabiru kolica za bebe posveti posebna pažnja. Težina, način sklapanja i rasklapanja, veličina i kvalitet točkova, dimenzije sklopljenih kolica – sve su ovo stvari na koje svakako treba obratiti pažnju prilikom odabira kolica. Sve ovo je u neku ruku uslovljeno i time da li do vašeg stana ima mnogo stepenica, da li će mama često morati sama da podiže kolica i nosi ih zajedno sa bebom u njima, koliki je prtljažnik vašeg automobila, kakav je kvalitet trotoara ili asfalta u parkovima po kojima ćete šetati i tako dalje.

Kolica za bebe i prvi izlasci iz kuće

Pristup svih roditelja podizanju deteta se razlikuje na svakom koraku, pa tako i kada je reč o tome kada će beba početi da izlazi van kuće. Dok neki to izbegavaju čak i posle prvog meseca, drugi vrlo brzo sa svojom bebom u naručju kreću van kuće.

Kada ovi izlasci postanu učestaliji javlja se i potreba za nosiljkom i za auto seduštem za dete. Ove stvari možete kupiti odvojeno, ali ih možete kupiti i zajedno sa kolicim za bebe. Naime, sve popularnije rešenje postaju 3 u 1 kolica za bebe, uz koja dobijate i nosiljku za bebe, kao i auto sedište. Ova kolica sa dodacima obično imaju i korpu ili torbu za stvari, navlaku za noge ili navlaku za kišno vreme i tako dalje.

Kolica za bebe i nosiljka

Nosiljka je vrlo praktična u prvim nedeljama bebinog života. Ona ujedno može da zameni krevetac za bebe, a nije retko da mališani mnogo bolje prihvataju spavanje u njoj, nego u svom krevecu. Nosiljke u svom standardnom obliku imaju ravnu podlogu, jer bebe prvih meseci moraju da budu u ležećem položaju. Neke nosiljke imaju i opciju podizanja do 30 stepeni, pa se mogu koristiti i u nekom malo starijem uzrastu deteta. Kod 3 u 1 kolica za bebe nosiljka se vrlo lako postavlja na ram kolica, pa je tako ne morate nositi sve vreme, već je jednostavno možete gurati baš kao i kolica.

Auto sedište uz kolica za bebe

Kolica za bebe 3 u 1 ujedno imaju i auto sedište za dete. Baš kao i korpa, ovo auto sedište se montira na ram kolica. Ovo vam omogućava da izbegnete premeštanje iz auto sedišta u kolica i obratno. Bebu možete zajedno sa auto sedištem izvaditi iz automobila i staviti na kolica. Međutim, ova auto sedišta vaša beba u najvećem broj slučajeva neće moći da koristi posle 12 meseci, jer će ih prerasti. Zato obratite pažnju i na to prilikom kupovine. U specifikaciji svih 3 u 1 kolica za bebe možete naći podatke o tome do kog uzrasta ili do koje težine deteta možete koristiti sedište.

Ostali dodaci

Kada sa bebom kreneta napolje, neminovno će vam biti potrebno još dosta stvari. Pre svega, moraćete da ponesete hranu za dete, maramice, vodu ili pelene. Obratite zato pažnju da li kolica imaju korpu za taj mali prtljag. Torba sa podlogom za presvlačenje je još jedan od dodataka o kojima možete razmisliti. Kolica za bebe mogu da imaju i navlake  za noge, kišu ili sunce. Kod navlaka uvek proverite od kog su materijala i da li mogu da se skidaju i peru.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.