KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Dakle, u trenucima kada očekujete bebu, potrebno je da obezbedite najmanje dve flašice za bebe, od kojih bi jedna bila za mleko, a druga za vodu ili čaj. Flašice ne bi trebalo mešati i ona koju ste namenili za mleko neka ostane samo za mleko. Kasnije „u igru“ ulaze i sokići, za koje će vam opet biti potrebna flašica. Ako imamo u vidu da u svakom momentu morate imati na raspolaganju bar jednu flašicu za mleko, što podrazumeva da je ona oprana i sterilizovana, mnogi roditelji kupuju i po dve flašice samo za mleko.

Flašice za bebe su tokom prve godine života nezamenljivi saveznik u procesu hranjenja deteta.

Kakve flašice za bebe odabrati

Na tržištu je moguće naći zaista raznovrsnu ponudu kada su u pitanju proizvođači, dimenzije, oblici i materijali flašica za bebe. Za početak, odnosno za prvih nekoliko meseci od rođenja deteta, sasvim su vam dovoljne flašice za bebe čija je zapremina 120 ili 150 mililitara. To je sasvim jasno ako imamo u vidu da u ovom uzrastu beba jednostavno ne može da tokom jednog obroka popije količinu tečnosti koja bi bila veća od zapremine ove flašice za bebe. Međutim, s obzirom na to da je razlika u ceni između ovih flašica i onih sa dva puta većom zapreminom zaista mala, veliki broj roditelja se odlučuje da već prilikom prve kupovine uzme flašice za bebe od 300 mililitara. One jesu glomaznije, ali u kasnijem periodu bi se svakako pojavila potreba za njima.

Druga dilema koja muči mnoge nove roditelje je koje flašice za bebe su bolje: staklene ili plastične. S obzirom na to da sva bebi oprema podleže strogim kontrolama po pitanju kvaliteta i bezbednosti proizvoda, može se reći da plastične flašice za bebe u potpunosti zadovoljavaju i taj standard i da nema razloga za strah od eventualnih štetnih materija. Za one koji nemaju poverenja u „nove“ materijale, svakako su tu staklene flašice za bebe. Ali problem sa njima je što su znatno teže od plastičnih, a mogu i mnogo lakše da se razbiju.

Dakle, nemoguće je reći da li su bolje velike ili male, plastične ili staklene flašice za bebe. Jedino što sa sigurnošću možemo da znamo je da se ipak treba opredeliti za proizvod nekog od proverenih proizvođača. Strahovi roditelja kada je u pitanju bezbednost određenih proizvoda su sasvim prirodni, čak i kada nisu potpuno opravdani, a pouzdanost i iskustvo nekih proizvođača jednostavno ulivaju dozu poverenja.

Kakve cucle imaju flašice za bebe

Većina flašica za bebe danas ima cucle napravljene ili od silikona ili od lateksa. Kao i kod prethodne dileme, nemoguće je reći koje su bolje. O ovome čak „govore“ i bebe, koje u nekim slučajevima sasvim drugačije prihvataju ove dve vrste cucli i dok jednu uporno odbijaju, sa drugom „sarađuju“ sa zadovoljstvom. Ono što važi i za jednu i za drugu vrstu cucli je da ih treba zameniti čim se oštete.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.