KAKO IZABRATI...

Prikaži:

Sortiraj:

Svakodnevno nositi kolica sa bebom uz i niz stepenice nije nimalo lako i prijatno za mamu. Dete postaje sve teže i tada postaje jasno da lagana kolica imaju jedan ogroman plus, bez obzira na eventualne nedostatke, poput manjih točkova. Zato je vrlo bitno potražiti rešenje koje će zadovoljiti određeni nivo udobnosti i estetike, ali i praktična pitanja poput težine i dimenzija. Ako ste primorani da kolica ćesto nosite ili čak da sa njima ulazite u vozila gradskog prevoza, najpogodnije rešenje su upravo kišobran kolica. Nekada je ulazak u autobus sa velikim kolicima gotovo nemoguća misija, uz svu dobru volju ostalih putnika da pomognu i da naprave mesto.

Kišobran kolica mogu biti i lakša od 6 kilograma, što ih čini pogodnim da se sa svojim mališanom uputite u avanturu, bilo do najbližeg parka, bilo na neko duže putovanje.

 

Obratite pažnju na položaj naslona za leđa

Neki modeli kišobran kolica nemaju podesiv naslon za leđa. To znači da se beba u njima može voziti jedino u sedećem položaju, što nikako nije preporučljivo u prvim mesecima života. S druge strane, kod nekih modela naslon možete postaviti u pet različitih položaja, među kojima je i takozvani nulti, položeni, koji omogućava vašoj bebi da leži.

 

Koje dodatke imaju kišobran kolica

Tačno je da je minimalizam ideja vodilja u dizajnu kišobran kolica, ali to ne znači da će ona zaostajati za standardnim kolicima kada su u pitanju dodaci. Tako da i kod ovakvih modela možete računati na navlaku za noge, tendu koja će vašu bebu štititi od sunca, posebnu navlaku za kišu i tako dalje.

Uvek proverite od kog su materijala navlake, da li se mogu skidati i kako ih prati. Ne samo da u ovakvim kolicima vaše dete može da se vozi do svoje treće godine, već će vam kvalitetna kolica biti sasvim dobra i ako planirate drugo dete. Stoga je bolje da se navlake mogu lepo oprati.

Kod nekih modela koji imaju kišobran sistem za sklapanje je čak moguće okrenuti bebu prema sebi, jer u prvoj godini života je uputnije da beba gleda u vas, a i vi u nju. Kada se dobro upoznate, biće vremena za gledanje napred i istraživanje okoline. Naravno, vaš mališan će se osećati sigurnije ako vas vidi.

 

Ništa bez korpe

Ako se malo raspitamo o tome koji detalj kod kolica za bebe je bitan, vrlo često ćemo od roditelja čuti da je to korpa za kupovinu, bez obzira na to da li je platnena i zatvorena ili mrežasta i providna, velika ili mala. S jedne strane, izlazak napolje sa bebom zahteva i nošenje svih neophodnih stvari, od hrane, preko vode, do pelena. S druge strane, kada ste već van kuće, u gradu, obično ćete se setiti da vam je potrebno nešto iz radnje. Sa kolicima bez korpe bićete prinuđeni da kese kačite oko ručke, što je i nepraktično, a i predstvalja pretnju da čak okrene kolica.

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti kupaca.